Tips om jouw kickboks handschoenen goed te onderhouden

Kickboks handschoenen van hoge kwaliteit gaan over het algemeen lang mee. Wel moet je jouw handschoenen goed onderhouden. Alleen met goed onderhoud profiteer je van een maximale levensduur. Maar hoe moet je jouw handschoenen eigenlijk onderhouden? Dat lees je in dit artikel.

Het juiste onderhoud voor jouw handschoenen

Ten eerste is het erg belangrijk om jouw kickboks handschoenen na gebruik goed te ventileren. Ventileer je de handschoenen niet goed, dan gaan ze vanzelf stinken. Dit maakt het dragen van de handschoenen een stuk minder prettig. Je kunt je handschoenen ventileren door deze voor een ventilator te leggen, maar je kunt ze ook gewoon buiten leggen na het trainen. De lucht in Amsterdam ventileert de handschoenen prima.

Verder is het verstandig om je handschoenen regelmatig te laten luchten. Dit kun je doen met zogeheten glove dogs, maar ook met kranten. Hoe vaker je de handschoenen lucht, des te langer ze mee gaan!

Tot slot is het belangrijk om de buitenkant van je handschoenen goed te onderhouden. Dit is helemaal niet moeilijk. Voor goed onderhoud aan de buitenzijde hoef je de handschoenen namelijk alleen schoon te maken met een vochtig doekje. Dit doe je na ieder gebruik, dus ook na een korte training. Heb je bokshandschoenen van echt leer? Gebruik dan niet te veel water bij het reinigen. Hierdoor kan het leer namelijk beschadigen. Bij kunstleer kun je wel wat meer water gebruiken.