Geschiedenis uit de grond

Zoeken met een metaaldetector is een hobby voor de buitenmens. Je krijgt een hoop lichaamsbeweging en het is een leuke activiteit om te ondernemen met familie en vrienden. Natuurlijk kun je ook alleen op zoek gaan naar bodemvondsten of lid worden van een vereniging.

Benodigdheden

Als beginnende zoeker ben je misschien nog op zoek naar een goede metaaldetector. Met een Garrett metaaldetector zit je altijd goed. Het is het meest verkochte merk metaaldetectors ter wereld. De Garrett metaaldetector is er in verschillende prijsklassen, maar ze hebben allemaal een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt natuurlijk ook overwegen om er eerst een te huren of een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Naast een detector heb je ook een stevig schepje en een koptelefoon nodig. Tot slot is een paar (lies)laarzen ook zeker aan te raden.

Bodemvondsten

Eenmaal in het bezit van een metaaldetector kan het zoeken beginnen. De meeste schatten die je vindt zullen geen fortuin waard zijn, maar ook het metalen afval dat je vindt kan uiteindelijk een hoop geld opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koper en lood. Als je alle stukjes opspaart kun je dit verkopen aan een oud ijzer handelaar.

Wil je echt een stukje geschiedenis uit de grond halen dan moet je je van tevoren verdiepen in de plaatselijke geschiedenis. Denk aan het bestuderen van oude kaarten en luchtfoto’s. De voorwerpen die je kunt vinden variëren van munten, knopen, vingerhoedjes en sieraden tot bijlen, dolken en andere wapens. Niet geïnteresseerd in geschiedenis uit de grond? Ga dan zoeken in speeltuintjes en zandstrandjes. Hier vindt je vooral hedendaagse vondsten zoals sieraden en kleingeld.

Het zoeken is een hele spannende hobby. Het is elke keer maar weer de vraag wat je zult vinden.