Een airhockey tafel zorgt voor genoeg plezier

Je bent vast wel eens een airhockey tafel tegengekomen in bijvoorbeeld een speelhal. De airhockey tafel wordt veel gebruikt door bezoekers van een gamehal. De populaire tafel zorgt voor een spannende 1 op 1 strijd en kan de zenuwen aardig laten oplopen. Het is geschikt voor de fanatieke speler, maar ook voor mensen die gewoon lekker willen overschieten met de puk.

Hoe gaaf zou het zijn als je een eigen airhockey tafel in je kamer hebt staan! Of, als je een bedrijf hebt, binnenin je het kantoor voor gasten of je werknemers. Met een airhockey tafel heb je gegarandeerd lang plezier en kun je laten zien aan je vrienden wie de beste puk schieter is!

Wat is airhockey precies?

Airhockey is een spel wat dus vooral in speelhallen te vinden is. Sommige bedrijven schaffen de tafel aan voor gasten en andere mensen puur voor eigen entertainment. Ook al heet het spel airhockey heeft het eigenlijk niks te maken met de sport hockey. De enige overeenkomst is dat er bij beide sporten wordt gespeeld met een puk, terwijl die ook wel van elkaar verschillen.

Het spel bevat een tafel, een puk en 2 pods (nylon handgrepen) waarmee je de puk in het doeltje van de tegenstander kan schieten. Het speelveld van de tafel heeft gaatjes waardoor lucht naar boven wordt geperst, die de puck draagt. De puck ondervindt zo geen wrijving van het speelveld zelf. De lucht die nodig is om de puck te laten zweven wordt door de gaatjes in de tafel gepompt door een compressor die zich onder de tafel bevind. De scores worden bijgehouden op een elektronisch scorebord dat boven de tafel hangt of op de tafel zelf is gemonteerd.

Airhockey World Championship

Elk jaar is er een wereldkampioenschap airhockey in Amerika. Deze strijd om wereldkampioen airhockey te worden is een serieuze zaak en er doen mensen aan mee die er het hele jaar voor aan het trainen zijn. Voor veel mensen wordt airhockey dan ook gezien als een echte sport. Iedereen kan zich opgeven voor het wereldkampioenschap, maar of je ver komt is te betwijfelen! Bekijk de onderstaande video om een indruk te krijgen hoe het er daar aan toe gaat:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/rLVR4f7GyQo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Tags: