De kunst van het solliciteren

De schriftelijke sollicitatie

‘Verzoek om in een functie te worden aangesteld.’ Dat is de definitie die het online juridisch woordenboek geeft aan het begrip sollicitatie. Dat klinkt heel wat eenvoudiger dan de werkelijkheid is. Want hoe doe je een dergelijk verzoek?

Een sollicitatie bestaat vaak uit twee delen. Om te beginnen geef je schriftelijk aan dat je interesse hebt in de baan en laat je weten waarom jij de meest geschikte persoon bent voor de functie. Als je op basis van je schriftelijke sollicitatie wordt gevraagd voor een kennismakingsgesprek begint het tweede deel van je sollicitatie: het mondeling toelichten van je motivatie. We gaan in deze blog in op de schriftelijke sollicitatie, later vertellen we meer over de mondelinge sollicitatie.

Het begin

Doe voor je begint met het schrijven van je sollicitatiebrief onderzoek naar het bedrijf. Dat kan je van pas komen bij het uitleggen waarom je goed bij het bedrijf past. Daarnaast kan je de (schrijf)stijl van de brief aanpassen naar de stijl die het bedrijf hanteert. Let ook altijd goed op de lay-out: leesbare, kortere alinea’s doen het beter dan grote blokken tekst. Afhankelijk van de functie pas je de layout aan. Ga je voor een functie op een advocatenkantoor, houd de opmaak dan zakelijk. Is het een baan in een creatieve sector? Maak er dan een meer inspirerende opmaak van zonder dat het te bont wordt.

Het midden

Begin de brief met een correcte aanhef en gebruik bij voorkeur de naam van de verantwoordelijke. Probeer de eerste zin er één te laten zijn die dadelijk de aandacht vasthoudt, bijvoorbeeld waarom jij geschikt bent voor de baan. Vermijd clichés! ‘Ik heb een passie voor het verkopen van ijsjes’ is al een miljoen keer gebruikt en zegt niet heel veel, zorg liever voor een meer originele insteek. ‘Een kind voor de ijsschappen weloverwogen een keuze zien maken om vervolgens ingelukkig met de gekozen bolletjes weg te zien lopen maken mijn hele dag goed,’ komt al meer in de richting.

Heb je de inkopper gehad, vertel dan op overtuigende wijze waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor de baan. Beschrijf je goede eigenschappen en vaardigheden mits deze relevant zijn voor de functie. Noem zo mogelijk ook een paar voorbeelden waaruit de competenties concreet blijken. Zorg dat je altijd zo eerlijk mogelijk blijft. Als jij je beter voordoet dan je bent prikt een recruiter daar in een gesprek waarschijnlijk snel doorheen, of moet je in je nieuwe functie voortdurend op je tenen lopen omdat er te veel van je gevraagd wordt.

Het slot

Eindig de brief met iets dat bij de lezer blijft hangen. Een kleine anekdote, een sterke eigenschap die je voor het laatst bewaard hebt. Maak de afsluiting niet te formeel, maar probeer hem in de stijl van de rest van de brief te houden. ‘Met de meeste hoogachting’ is meestal geen goed idee. ‘Ik hoop snel van u te horen’ of ‘ik kijk uit naar uw antwoord’ is in de meeste situaties beter.

Vergeet ook nooit je cv bij te voegen. Heb je nog geen of weinig relevante werkervaring? Noem dan stages, vrijwilligerswerk en andere relevante ervaringen die aantonen dan je bekend bent met het werkveld. Benieuwd naar alle vacatures in jouw regio? Neem dan eens een kijkje op Vacat.nl en ga op zoek naar jouw droombaan.

Tags: